Home Reviews Accessoires Welcome to the CLUG!
Welcome to the CLUG!

Welcome to the CLUG!

0

Op het moment dat je voor her eerst de naam CLUG hoort zal je daar waarschijnlijk geen beeld bij hebben. De vorm van een CLUG is net zo mysterieus als de naam. Op het eerste gezicht weet je niet goed wat je er mee aan moet maar de CLUG ROADIE is een fietsenstandaard voor je racefiets ter grote van een halve kiwi.

Een CLUG bestaat uit een plastic profiel met daarin een plastic gripper dat om je fietsband zit. De CLUG is er in verschillende maten en hippe kleuren. Het is belangrijk dat je kijkt welke maat bij jouw fiets past, je kan kiezen uit de volgende maten de ROADIE, HYBRID en MTB.

DSC_0023r

Ik heb er voor gekozen om mijn fiets horizontaal te ‘’cluggen’’, je kan er ook voor kiezen dit verticaal te doen. Om de goede hoogte te bepalen zet je eerst je fiets verticaal tegen de muur en plaats je de CLUG op het punt waar je voorwiel de muur raakt. Een goede tip hierin is om altijd je achterwiel in contact te laten staan met de grond. Dit in verband met het zwaarste punt van je fiets. Bij het in en uit ‘’cluggen’’ van je fiets heb je het gevoel dat je de CLUG gaat breken, maar wees vooral niet bang om dit te doen het plastic is erg sterk en is hierop berekend. Je fiets staat erg stevig in de CLUG mits goed bevestigd. De kans dat hij loskomt is uiterst minimaal, want het geheel is goed uitgedacht en uitgevoerd.

De installatie van een CLUG

De installatie van een CLUG is niet heel moeilijk; je moet een tweetal gaatjes boren in een muur of een houten oppervlak. Als je de verpakking open vouwt word de verpakking een template die je op de muur kan plakken met tape. Het is nu alleen nog een kwestie van de boormachine op de gaatjes zetten en boren maar. Je hoeft de plastic delen niet te scheiden van elkaar want dit is al voor je gedaan. Schroef vervolgens het plastic profiel tegen de muur en klik de gripper erin. Volgens de makers van de CLUG is de installatie makkelijker dan een Windows 95 installatie. Of dit echt het geval is laat ik in het midden.

DSC_0017r

Zelf een CLUG maken

Als je een 3d printer in je bezit heb is het mogelijk om zelf een CLUG te printen. De tekeningen van de nieuwe CLUG’S kan je binnenkort online kopen zodat je thuis je eigen CLUG kunt printen. De tekeningen van de eerdere CLUG versies staan gratis online op de site van CLUG. Neem dus zeker eens een kijkje op de site van CLUG http://www.getclug.com.

Max Max is een fanatiek wielrenner en heeft jaren lang fanatiek wedstrijden gereden. Max is geïnteresseerd in mooie strakke fietsen en materialen, en deelt deze interesse via Life Behind Bars.