Home Berichten Onderdelen Zipp 454 NSW carbon clincher gaat net een stapje verder op aero gebied
Zipp 454 NSW carbon clincher gaat net een stapje verder op aero gebied

Zipp 454 NSW carbon clincher gaat net een stapje verder op aero gebied

0

De traditionele Zipp velgen kennen we allemaal wel. Soms een andere kleurstelling, soms net een iets andere vorm. Het merk komt echter nu met iets nieuws op de markt. Een carbon wielset met zaagtanden. Maar is dit gewoon voor de looks of heb je hier als pedaleur ook iets aan? 

Zipp kondigde onlangs haar nieuwe en snelste wielset aan, de 454 NSW. Het meest opvallende aan de wielset is toch wel de vorm aan de binnenzijde van de velg. Waar je normaal een gladde binnenkant zou verwachten komt het merk nu met een zaagtand patroon. Zelf noemen ze het “SawTooth rim architecture with HyperFoils”. Naast het feit dat de wielset best een stoere look heeft, zorgt het ook nog voor verbeterde prestaties.

Zipp 454 NSW carbon clincher 02

Oké, tof zo’n nieuwe revolutionair design maar hoe helpt je dit als rijder? Een van de grootste nadelen van hogere wielen is zijwind. De wielen vangen door hun oppervlak veel wind en dit maakt het rijgedrag erg zenuwachtig. Volgens Zipp is dit met het nieuwe zaagtand oppervlak verleden tijd. De vorm zorgt ervoor dat je nauwelijks last hebt van de zijwind en snijd hier als het ware doorheen. Daarnaast manipuleert het ook de luchtstroom en creëert turbulentie. Je krijgt dus flink meer stabiliteit en balans in het rijgedrag en hebt nauwelijks last van de zijwind. Hier worden we blij van!

Mocht je nu razend enthousiast op je stoel zitten en denken “Die wil ik!”, dan geef ik je nog een klein dingetje mee. Namelijk de prijs. Je moet wel even flink in de buidel tasten als je een nieuw setje 454 NSW’s wil hebben. De totaalprijs is namelijk €4000. Iets voor het kerstlijstje?

Zipp 454 NSW carbon clincher 01

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl