Home Berichten Accessoires Zwift voegt Workout Mode toe aan virtuele trainer
Zwift voegt Workout Mode toe aan virtuele trainer

Zwift voegt Workout Mode toe aan virtuele trainer

0

Ken je Zwift al? Niet? Dan is dit het moment om er toch eens naar te kijken. Zwift maakt het namelijk mogelijk om in een virtuele wereld te fietsen met bijvoorbeeld een Tacx trainer, samen met andere ‘Zwifters’. Het enige dat je nodig hebt is een computer, internetverbinding en een paar goede benen.

De software van Zwift geeft je toegang tot een virtueel eiland genaamd Watopia waar je diverse soorten ritten kunt afleggen. Wanneer je in het bezit bent van een smart-trainer is het nog eens extra leuk, want dan wordt de weerstand constant aangepast naar de omstandigheden in het spel. Je kunt samen met je vrienden een online rit gaan rijden als het buiten regent, of sluit aan bij de enorm grote groep met andere internationale rijders.

Zwift_Trainer_01

Er is onlangs een nieuwe modus toegevoegd aan de game speciaal voor je workout. De zogenaamde ‘Workout mode’ bestaat uit een aantal workouts van onder andere Marco PinottiPeaks Coaching GroupTrain Sharp en een aantal van Zwift zelf. Centraal in deze workouts is je Functional Threshold Power (FTP), het maximaal gemiddelde vermogen dat je gedurende een uur kunt vasthouden.

Zwift is voor iedereen toegankelijk en werkt op basis van een maandelijks te betalen bedrag. Wil je het liever eerst eens even proberen (krijg je geen spijt van), dan kun je vanaf 29 oktober een account aanmaken dat direct voorzien wordt van 50 gratis kilometers. Nieuwsgierig geworden? Binnenkort kun je een uitgebreide review verwachten van Zwift op ons blog.

Martijn Martijn is gek op gadgets, fotografie en sinds een paar jaar ook van wielrennen. Inmiddels kwijlt hij bij een setje dikke carbon wielen en is hij gek op handige fietsgadgets. Naast Life Behind Bars blog hij ook voor tech365.nl